Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Να τους κοπούν τα χέρια............



Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τη μ***σμένη νοοτροπία των Ελλήνων (κυρίως) οδηγών και μη, να πετάνε τα σκουπίδια τους στο δρόμο. Πόσο θα σου κοστίσει να το κρατήσεις είτε στο αυτοκίνητό σου, είτε στα χέρια σου αν είσαι πεζός, μέχρι να συναντήσεις ένα κάδο για να τα ρίξεις εκεί? Στο σπίτι σου ρε έτσι το κάνεις? Περπατώντας από το σαλόνι στην κουζίνα σκορπάς ότι σκουπίδια έχεις μαζέψει πέρα δώθε, ή τα βάζεις σε σακούλα και μετά στον κάδο? Πολύ πιθανόν βέβαια αν κρίνω από τη νοοτροπία σου να το κάνεις και αυτό! Αυτό δε με ενοχλεί. Σπίτι σου είναι κάνε ότι θες, στο δρόμο όμως και γενικά έξω ρε απαράδεκτε όχι.
Μου χει μείνει από πιτσιρικάς μια σκηνή στον κεντρικό δρόμο του Ρεθύμνου πριν καμιά εικοσαριά και βάλε χρόνια, ενός τουρίστα ο οποίος ανοίγοντας ένα καινούργιο πακέτο τσιγάρα, έβγαλε τη ζελατίνα, κοίταξε γύρω του, εντόπισε το πλησιέστερο καλάθι (τότε δεν είχαμε και τα περίσσια) το οποίο ήταν καμιά 30αριά μέτρα μακριά και πήγε και την έριξε εκεί μέσα! Τότε μου φάνηκε τόσο αξιοπερίεργο γιατί δεν είχα συνηθίσει τέτοιες συμπεριφορές από τους δικούς μας οι οποίοι αντίστοιχα θα το είχαν αμολήσει με χαρακτηριστική άνεση!
Παρόμοια κατάσταση βέβαια και στις παραλίες. Νομίζουν ότι τους ακολουθεί κανείς υπηρέτης από πίσω να μαζεύει το σκουπιδαριό τους. Αύριο ρε νούμερο που θα ξαναπάς στην ίδια παραλία, πάλι εσύ θα τα τρως στη μάπα και θα ξενερώνεις, αλλά τόσο σου κόβει, τόσο κάνεις.
Που θα πάει , ελπίζω σιγά σιγά να μας περάσει (σαν αρρώστια μου φαίνεται) και να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον που ζούμε καθημερινά πιο όμορφα και πολιτισμένα.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Διαδρομή Ρέθυμνο-Ηράκλειο :


Μια συγκλονιστική εμπειρία! Σαν να παίζεις virtual ηλεκτρονικό παιχνίδι, μόνο που σ΄ αυτό αν τελειώσουν οι «ζωές» σου δεν μπορείς να τις ανανεώσεις (εκτός αν πιστεύεις στη μετά θάνατο ζωή!!!).
Τι να πω? Πεζοί να διασχίζουν το δρόμο (όπου υπάρχουν ξενοδοχεία), αυτοκίνητα σταματημένα σχεδόν στη μέση του δρόμου για να αγοράσουν φρούτα από τους πλανόδιους (Σίσσες) γιατί αν το βάλουν λίγο πιο άκρη θα τους πέσει η μήτρα, σταματημένοι στη μέση του δρόμου για να στρίψουν σε σημεία που ΦΥΣΙΚΑ δεν υπάρχουν κόμβοι και άλλα πολλά παρόμοια. Και δεν μπαίνω καν στον κόπο να σχολιάσω την ποιότητα και την κατάσταση του οδοστρώματος….Άντε θα μπώ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!
Το να καταφέρεις (περί κατορθώματος πρόκειται) λοιπόν να επιβιώνεις μετά από τέτοιες διαδρομές, αν μη τι άλλο σε κάνει να αισθάνεσαι τυχερός. Και σε κάνει επίσης να νιώθεις πόσο χ***μένο σε έχουν όλοι εκείνοι που προεκλογικά σε γλύφουν και σου τάζουν τον ουρανό με τ΄ άστρα. Εντάξει και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αλλά εδώ στην Κρήτη το πράγμα έχει ξεφτιλιστεί τελείως. Ένα κεντρικό οδικό άξονα έχουμε και έχει τα χάλια του.
Ας είναι καλά και η Αθήνα βέβαια. Όλα τα φράγκα της χώρας μας πάνε εκεί κι όλοι οι υπόλοιποι σφυρίζουμε! Και δε φτάνει που σφυρίζουμε, πρέπει να παίζουμε και παλαμάκια όταν φτιάχνουν Αττικές Οδούς και Καλατράβες!! Τι να τα κάνουμε αυτά εδώ κάτω???
Κατά τα άλλα φταίνε οι έλληνες οδηγοί για τα ατυχήματα. Δε λέω, σε αρκετές περιπτώσεις φταίνε και παραφταίνε. Όμως φέρτε μου 100.000 Γερμανούς οδηγούς να τους αφήσετε εδώ και ελάτε με ένα καράβι σε 2-3 χρόνια να πάρετε τους υπόλοιπους!!!
Τέλος πάντων, όπως είπα αισθάνομαι τυχερός σήμερα οπότε δε θα γκρινιάξω άλλο.

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

προσεχώς.................

Σε λίγες μέρες ελπίζω από αυτό το βήμα, που μας χαρίζει η τελευταία πραγματικά ελεύθερη κοινωνία του διαδυκτύου, να μπορέσω να πω και γω τον πόνο μου σε σχέση με την πόλη μου, το νησί μου, τη χώρα μου, την ήπειρό μου, τον πλανήτη μου, ...............