Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Όταν η Δημοτική αστυνομία Ρεθύμνου κάνει «σωστά» τη δουλεία της

....ή αλλιώς το θέατρο του παραλόγου!!!


Σ΄ αυτήν την πόλη νόμιζα ότι τα είχα δει όλα. Όμως ήμουν γελασμένος!
Μεσημεράκι Σαββάτου λοιπόν και κατεβαίνω στην πανέμορφη παλιά μας πόλη να πιω το καφεδάκι μου. Παίρνω λοιπόν τη μηχανή, και πηγαίνω στην είσοδο του Δακτυλίου στη Lodgia, στην οδό Αρκαδίου. Η αλήθεια είναι ότι «αμάρτησα» γιατί την πάρκαρα μέσα από την μπάρα (στα 2-3 μέτρα) που έχει τοποθετήσει εκεί ο Δήμος μιας και σέβομαι το ωράριο του Δακτυλίου και πήγα πεζός μέχρι την καφετέρια. Τι το θελα! 40€ πιο ακριβός μου βγήκε ο καφές! Όταν γύρισα να την πάρω, βρήκα πάνω μια περιποιημένη κλήση από τη Δημοτική Αστυνομία. Να πω ότι ενοχλούσε εκεί που ήταν, δεν ενοχλούσε. Θα μου πείτε καλά να πάθω, αφού στην πόλη που όλα τα άλλα λειτουργούν άψογα και που οι παραβάσεις του ΚΟΚ αντιμετωπίζονται ανάλογα με την ιδιότητά του παραβάτη (επιχειρηματίας, εκδότης, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, δημοτικός σύμβουλος, γνωστός του μπάτσου ή απλός θνητός), εγώ τόλμησα να παρκάρω στην άκρη του δρόμου μέσα στο δακτύλιο!!! Και ναι, η Δημοτική Αστυνομία ήταν εκεί! Και με έγραψε! Ο αστυνόμος Νούμερο 1002. Μεγάλο νούμερο για αστυνόμο, δε νομίζετε (στο 1002 αναφέρομαι)? Ας πάει και το παλιάμπελο…
Το παράλογο τώρα που είναι? Όποιος έχει κυκλοφορήσει στην Λεωφόρο Κουντουριώτη σε ώρα αιχμής καταλαβαίνει που είναι το παράλογο. Ο καθένας σταματάει όπου γουστάρει, όποτε γουστάρει και όπως γουστάρει με τους Δημοτικούς Αστυνομικούς να περιμένουν πότε θα τελειώσει τα ψώνια του ο αγαπημένος μας συμπολίτης οδηγός, για να φιλοτιμηθεί να πάρει το αυτοκίνητό του και να ξεμπλοκάρει η κυκλοφορία (για λίγο βέβαια, γιατί παρακάτω συμβαίνει ακριβώς το ίδιο). Μαρτυρία φίλου σε γνωστό μαγαζί της Κουντουριώτη (ονόματα δε λέμε): οδηγός παρκάρει, κατεβαίνει μπαίνει στο εν λόγω μαγαζί να ψωνίσει, ακούει το σφύριγμα του Δημ. Αστυνομικού, αγχώνεται και η μαγαζάτορας του λέει: «μην αγχώνεσαι, έχει πει ο Δήμαρχος να μη σας γράφουν όταν σταματάτε να ψωνίσετε από δω» (φαντάζομαι θα ισχύει και για άλλα μαγαζιά της περιοχής)!!!!!!!!!!! Κατά τ άλλα η μηχανή μου τους πείραξε. Αντί να δίνουν κίνητρα στους Ρεθυμνιώτες να κυκλοφορόν με μηχανάκια, μας κυνηγούν σα να είμαστε η μοναδική πηγή εσόδων και του Δήμου και της Τροχαίας! Α και μια και ανάφερα την τροχαία πριν κανά χρόνο είχα παρκάρει πάλι με τη μηχανή έξω από την τράπεζα στην Κουντουριώτη κι όταν βγήκα ήταν ο οδηγός του Γερανού της Αστυνομίας ο οποίος έκοβε κλήσεις σε μηχανάκια! Τρελάθηκα, δεν πίστευα στα μάτια μου. Αφού «στολιστήκαμε» μου είπε ότι αυτές τις οδηγίες είχε….Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα έλεγε και ο Δημοτικός αστυνομικός, αν τον προλάβαινα.
Ας είναι, θα συμβάλω και γω στα οικονομικά του Δήμου μας που μάλλον τα χει ανάγκη (ας είναι καλά όλοι αυτοί που τον διοικούνε τα τελευταία 30+ χρόνια).




Ρέθυμνο 24-4-2010
Ο συντάξας
Ένας έκπληκτος οδηγός δικύκλου, που η τροχαία δεν πρέπει να γνωρίζει τα μούτρα του μιας και φοράει διαρκώς κράνος.

2 σχόλια:

neli είπε...

Συγνώμη για να καταλάβω αν τσουλάς την μηχανή σβηστή μέσα στο δακτύλιο πάλι θα την φας την κλήση?
Δεν πιστεύω να πας να την πληρώσεις?
Μεγαλύτερη απάτη από τις κλήσεις του δήμου δεν υπάρχει!!!!

ΠΕΤΡΟΣ ΔΡΥΓΙΑΝΝΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητέ συμπατριώτη δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το Ρέθυμνο είναι μια ζωή υποδουλωμένο στα μεγάλα συμφέροντα ότι ο σημερινός δήμαρχος προεκλογικά έλεγε ότι θα βάλει τάξη στην παραλία , στην παλιά πόλη και τέλος πάντων θα κάνει μια πόλη ανθρώπινη .Αντί αυτού όμως τι έκανε ,προσέλαβε και επάνδρωσε την δημοτική αστυνομία , τους οποίους αντί να τους βάλει να κάνουν δημιουργική δουλειά να αδειάζουν τους δρόμους από τα τραπεζοκαθισματα και τα πεζοδρόμια από την πραμάτεια του καθενός μαγαζάτορα , τους έχει να κόβουν κλήσεις για να γεμίζουν τα ταμεία του δήμου , αλλά και για να δημιουργείτε πελατειακή σχέση και υποχρέωση από τους δημότες που παρακαλούν για σβήσιμο της κλήσης , αλλά δυστυχώς έτσι μας έχουν καταντήσει στο ελλαδισταν . Όσο για την τροχαία σήμερα έχουν ξεσκιστεί να γράφουν μηχανές χωρίς κράνος με την ζέστη να αγγίζει τους 40 βαθμούς . Αλλά αυτό το κράτος το οποίο δεν έχει γάζες στα νοσοκομεία δεν έχει κρεβάτια δεν έχει φάρμακα έχει απλήρωτο ιατρικό προσωπικό νοιάζεται για την ζωή μας και μας κόβει κλήσης για δε φοράμε κράνος ΒΡΕ ΔΕ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.